četrtek, 8. junij 2017

Vse delaš narobe. Vse.



Zadnjič, ko sem malce brskala po facebooku, in resno mislim brskala in ne stalkala bivših, sem naletela na nek video z naslovom »10 types of food you have been cutting all wrong« in valda si grem ogledat ta posnetek, da preverim v kakšni zablodi glede rezanja živil sem živela zadnjih (insert number) let. In na svoje veliko presenečenje ugotovim, da sem vse počela narobe. Vse. Narobe sem rezala čebulo, narobe sem se lotevala lupljenja krompirja, narobe sem shranjevala česen in šparglje, skratka moj sistem, v katerega sem samozavestno polagala upanje vsa ta leta, se je tragično porušil. V tistih kratkih treh minutah sem ugotovila, da je moje življenje farsa in da je treba začeti znova. In tako za šalo v google vtipkam »things you have been doing wrong« in pazi to, ven mi vrže na stotine člankov z naslovi tipa: »20 stvari, ki jih že vse življenje počneš narobe« ali pa »stvari, ki jih počneš narobe pa tega sploh ne veš« ali pa moj osebni favorit »stvari, ki jih zjutraj počneš narobe«. Zjutraj. #wtf. Edina stvar, ki jo zjutraj počnemo narobe, je verjetno ta, da sploh vstanemo iz postelje. Ok, ta je mal depresivna, ampak na deževno ponedeljkovo jutro še kako resnična. In tako, ob branju teh življenjsko pomembnih dejstev ugotovim, da ne samo, da sem se narobe lotevala česna, tudi pico jem narobe, narobe režem lubenico, narobe čistim čevlje (baje jih lahko samo pošpricaš s čistilom za stekla), skratka, vse počnem narobe. In ne samo zjutraj.

Vse to pa me je spomnilo na tiste butaste top shop reklame, kjer je najbolj random nabor folka, ki kao ne zna uporabljati izdelkov, ki jih reklamirajo. In potem na črno-belem posnetku vidiš modela, ki se muči narediti trebušnjak, ker zato moraš diplomirat na DIF-u in no way, da to zmore navaden laik, pri čemer prodajajo neko napravo, s katero je seveda vadba veliko lažja, manj obremenjuje hrbet in se samo z njo pravilno opravlja. Seveda so tukaj še bebci, ki se ob odpiranju kuhinjske omarice butnejo v čelo, pa tisti drugi, ki ne znajo odpreti konzerve, si populiti dlak v ušesih in potem se vprašaš, kako smo do zdaj sploh funkcionirali. Kako smo se zjutraj sploh zbudili (očitno narobe, ker že zjutraj nekaj zaserjemo), si odprli kuhinjsko omarico, olupili banano in se sploh odpravili od doma ter varno prišli domov. Samo povem.

Potem pa sem se začela spraševati, kaj so tiste stvari, ki jih delamo narobe v razmerjih pa tega sploh ne vemo. Spomnim se, da sem nekoč prebrala nek članek na temo, katerih oblačil moški ne marajo videti na ženski. Najbolj bizarno pa je to, da so mi bila na seznamu čisto vsa oblačila ful všeč. Recimo balerinke. Kaj za vraga je narobe z balerinkami? In pajkice. Kar vem, da ni čisto res, ker jih večina moških obožuje, a očitno ne tisti, ki so jih anketirali za tisti članek. Skratka, moški bi nas najraje videli v ful oprijetih majičkah, po možnosti v kakšni sporni barvi, lasje morajo biti obvezno spuščeni, kakšno krilo ali kratke hlače, pa po možnosti še petke. Street walker much? Ampak to očitno pali. Jaz pa sem še vedno samska, ker nekaj očitno počnem narobe, kar smo ugotovili že pri rezanju zelenjave in uživanju pice.

Je pa zoprno, ko tvoj partner nekaj počne narobe, ti pa si še v tisti začetni fazi in mu tega nočeš povedati, da ga ne bi prizadel. Jaz sem recimo pred leti imela nekega fanta, ki je namesto »na stežaj« govoril »na snežaj«. Najprej sem mislila, da se je zmotil, ko pa je »na snežaj« omenil že petič (ful je rad puščal stvari odprte na snežaj), sem dojela, da pač misli, da se temu tako reče. Najprej mu seveda nisem hotela nič reči, ko pa so se začele pojavljati še druge napake v istem stilu, sem ga pač počasi začela popravljati. Kar mi je zameril. Rekel mi je: »Ti mene skoz popravljaš!« Na kar sem odgovorila: »Če pa vse poveš narobe.« Kar mi je še bolj zameril, najina zveza pa se je končala. Čeprav sva jo še nekaj časa pustila odprto »na snežaj.« Ampak žal ni šlo.

Še bolj zoprno kot to, da ne veš, ali bi nekoga na nekaj opozoril, je pa to, da stvari, ki jih počneš, nekoga kar naenkrat začnejo motiti. Kar se mi je tudi zgodilo pred kratkim. In kar je mogoče karmična reakcija na tisti »na snežaj« incident. Dobivala sem se z nekim fantom, ki je, blago rečeno, kar pogosto spreminjal mood. In tako so neke stvari, ki sem jih naredila v petek in nad katerimi je bil navdušen, v soboto že postale sporne. Outfit, ki mu je bil v četrtek simpatičen, mu je bil čez en teden čuden, oziroma kot je rekel on: »Ne razumem tvojih hlač.« Kaj je tle za razumet, model? Hlače so. Ker mi je težil, da se moram malce bolj odpret in izražati svoja čustva, sem se pač potrudila in to storila, ampak njemu je bilo to seveda preveč. Itak. Skratka, če ste mislili, da je Keeping up with the Kardashians naporno delo, se probajte dobivati s tem tipom. I couldn't keep up. 

Pa da ne bom samo udrihala po drugih, vam zaupam še dve sramotni stvari o sebi, da se bomo vsi boljše počutili. Sramotno dejstvo številka ena: ful dolgo sem mislila, da so albini gorsko ljudstvo. Sramotno dejstvo številka dve: zadnjič me je nekdo vprašal koliko je pet plus dve in v tisti paniki sem rekla dvanajst. Tako. Očitno kar nekaj stvari počnemo narobe. Upam, da vsaj dihamo pravilno (vdih, izdih, ne pozabite!) in da puščamo stvari odprte »na snežaj.« #samopovem


Ni komentarjev:

Objavite komentar