četrtek, 11. februar 2016

Mešano na žuru - 2. del




Kot obljubljeno vas tokrat čaka drugi del potopisnega dnevnika po nočnih klubih in žurkah. In če smo v prejšnjem delu pobližje spoznali same kraje in nenavadne lokalne navade, vas tokrat čaka podrobnejša analiza prebivalcev. Videli boste, da so nekateri primerki zaradi lastne varnosti opazovani zgolj od daleč, z nekaterimi pa sem se spoznala tudi pobližje. In ker je pred nami še en vikend, svojo modrost spet nesebično predajam naprej.

Za vse, ki vas tovrstna potovanja še čakajo, ali pa se odločate, da se boste na to pot znova podale, pa opozorilo: na to pot se ne podajajte same! Vsi vemo, da so potovanja bolj prijetna v družbi, to seveda velja tudi za večerne izhode v lokale in klube. Kolegice niso priročne le za držanje vaše torbice ob obisku stranišča, lahko so tudi vaša osebna preiskovalna enota morebitnih snubcev, kar v današnjih časih vedno pride prav. Zato se kar pogumno podajte na pot, s seboj pa obvezno imejte ta mini priročnik. Pred vami je namreč klasifikacija najbolj značilnih profilov tipov, ki jih na svoji poti lahko srečate:

Skrivni opazovalec – je eden najbolj klasičnih profilov, na katere lahko naletite. Gre za tipa, ki se skriva v družbi kolegov (običajno jih je okrog pet ali več) in vas skrivoma opazuje. Včasih se mu celo posreči, da se vam nasmehne, a do tega pride le redko, ker se izogiba očesnemu stiku, ki traja dlje od petih sekund. Gre za sramežljivca, ki upa, da mu boš pristopila ti, ali pa v boj pošlje kolege, ki so še bolj nerodni in včasih pride do tega, da ga dobesedno porinejo vate, on ti seveda iz rok zbije pijačo, postane mu še bolj nerodno in nato izgine. Še hujši primer pa je to, ko se Skrivni opazovalec odloči, da nekaj spije preden naredi prvi korak, kar običajno vodi v katastrofo. Pred seboj kar naenkrat zagledaš prepotenega tipa, iz ust mu prihajajo enozložnice, kolegi pa ga na tej točki že na silo vlečejo stran od tebe. Da bi se izognile hujšim poškodbam predlagam, da mu pristopite kar same. Skrivni opazovalci so načeloma precej neškodljivi, zlasti pred polnočjo in preveliki količini popite pijače. Punce, kar pogumno!

Zabavljač – zabavljač misli, da je prezrti stand up komik na poti do slave. Do vas pristopi samozavestno in pogovor običajno začne s šalo, ki v večini primerov niti ni tako smešna, vendar pa mu dodeliš točko za pogum (česar ne moremo reči za Skrivnega opazovalca). Ker pa hitro opravi z napetostjo in ker deluje suvereno, se z njim zapleteš v pogovor. Slaba lastnost Zabavljača pa je ta, da gre včasih predaleč. Nekaj šal se mu sicer posreči, ti se malce sprostiš, potem pa zabrede. Pred kratkim mi je pristopil Zabavljač, ki me je vprašal, če imam lase spete zato, ker si jih nisem oprala. Nadaljeval je še s nekaj šalami na moj račun, kar ga je blazno zabavalo, ko pa ni dobil želenega odziva, je obupal. Ok, ne vem, katera ženska ti bo po tem, ko si ji rekel, da ima mastne lase, dala številko, ampak nice try. Zato kujte železo, dokler je vroče. Torej pred slabimi šalami.

Amnezijak – tukaj imamo prav poseben profil, na katerega naletiš samo, če dalj časa obiskuješ iste kraje. Amnezijak je namreč tip, ki ne spreminja svojega pristopa. Do vseh punc pristopi z enakim stavkom, to počne že nekaj časa in seveda vmes pozabi, da ti je isto foro prodajal že pred nekaj leti. Ko sem tudi sama naletela na Amnezijaka, se me je polotila prava nostalgija (in nesrečno spoznanje, da sva oba po vseh teh leti še vedno na isti točki, fizično in mentalno). Verjetno pa se mu ta vztrajnost čez čas tudi obrestuje, zlasti če naleti na punco, ki je nova na sceni ali pa ima bolj kratek spomin. Amnezijak, ostani tak, kot si!

Kdo si že ti? – vsake toliko spoznaš kakšnega tipa, ki ga nato redno srečuješ, v resnici pa se ti ne sanja, kako je to tega poznanstva sploh prišlo. Tudi sama imam enega takega, s katerim se redno srečujeva, se obvezno objameva, si izmenjava nekaj besed, oba sva blazno navdušena nad tem, da sva se spet srečala, ves čas pa si mislim: Kdo si že ti? V tem primeru gre za obojestransko amnezijo, ki je čisto nedolžna in neškodljiva. Paziti moraš le, da se izogibaš omenjanju njegovega imena, teme naj so nevtralne in s pogovorom kar hitro zaključi. Če pa pride do kakšne frke in do tega, da moraš njegovo identiteto razkriti policiji, potem… Zbeži, skrij se, preseli se v drugo državo. To je prijateljstvo, ki ga ni vredno postaviti na kocko!

Alter ego – ah, maškare, ta čudovita noč v letu, ko so Sneguljčice in Trnuljčice videti kot porno zvezde, fantje pa postanejo nadvse privlačni akcijski heroji ali seksi zombiji. To je noč, ko popustijo zavore in tisti tip, ki je oblečen v gusarja je z vsako pijačo videti bolje. Ampak drage punce, vsak tip, ki je oblečen v gusarja NI Johnny Depp. In roko na srce, tudi ti v resničnem življenju nisi francoska sobarica. Malce fantazije pa vsekakor pride prav oziroma vsaj enkrat na leto. Stvar, na katero morate biti pa izredno pozorne pa je, da žur pravočasno zaključite. Namreč, nič ni bolj očitnega od pustnega walk of shame-a. Zmačkane francoske sobarice so na dnevni svetlobi videti kot navadne čistilke, to pa zagotovo ni nekaj, kar bi bilo priporočljivo za tvoj imidž. Na maškare se torej čim bolj temeljito pripravite in si zapomnite tisti nasvet z Johnnyjem Deppom.

S tem zaključujemo z mini žurerskim priročnikom, ki upam, da vam bo kdaj prišel prav. Jaz sem že na lovu za novimi kraji in profili, ki jih bom z veseljem delila z vami. #SamoPovem 

Ni komentarjev:

Objavite komentar