četrtek, 21. september 2017

Sto ljudi, dvesto kombinacij



Brez skrbi, to ni kratek uvodnik v osnove swinganja, čeprav, če ste vsaj malce podobni meni, vas je ta naslov zagotovo spomnil na eno od dveh stvari: swinganje in/ali kama sutro. Moji možgani včasih pač zaidejo v čudne vode. Sploh ob koncu tedna, ko se normalne možganske funkcije pripravljajo na sleep mode, tiste, ki pa so še budne pa… Včasih bi bilo morda bolje, da bi tudi one spale. Ampak je, kar je. Skratka, swinganje – yes or no? Saj veste, kaj pravijo: »sharing is caring«, no, jaz pa verjamem samo v sharanje hrane in oblačil, vse drugo mi je malce sporno, jaz sem bolj: »I licked it, so it's mine« kind of girl. Ampak resno, ta objava ni ne o swinganje ne o kama sutri, čeprav bi se o obeh temah dalo kaj napisati. Spomnim se, da smo se s sošolkami v gimnaziji enkrat odločile širiti svoja obzorja, kar je seveda vključevalo prebiranje literature o najbolj čudaških temah, in med njimi se je znašla tudi dobra stara kama sutra, ki nam je vsem pognala strah v kosti. Ker ljudje na slikah, ki so se zvijala v najbolj bizarnih položajih očitno NISO imeli kosti. Samo spolne ude in strašansko neustavljivo spolno slo. Kar nas je malce napsihiralo, morda celo bolj kot klovni, ampak tudi to smo nekako zablokirale v spominu in živele dalje. Torej, če povzamemo, swinganje in kama sutra nista my cup of tea. Zato bo današnja objava usmerjena v druge, uporabnikom bolj prijazne, profile kombinacij.

Pravijo, da se nasprotja privlačijo in jaz se s tem popolnoma strinjam. Saj ste zagotovo že kdaj videli kakšen par, ki vam je bil na uč totalno nelogičen, recimo, starejši okrogel gospod v dobrem avtomobilu, z brhko blondinko z velikim oprsjem, in morda ste pomislili: »kako sta pa se tadva našla?« Ok, mogoče sem dala malce slab primer, ker, bodimo iskreni, vsi vemo, kaj se dogaja v tem primeru, ampak če za trenutek nismo žleht in pomislimo malce širše, morda pa sta se našli dve nasprotji in je zadeva enostavno funkcionirala.

Osebno mi grejo na živce ljudje, ki iščejo partnerje »s katerimi imajo skupne interese.« Bullshit. Jaz recimo nočem hoditi z moško verzijo sebe, ker bi to izgledalo nekako tako: tip, ki hodi na jogo, ni ravno navdušen nad drugimi športnimi udejstvovanji, ni fan živali in zelo rad opravlja s svojimi prijateljicami. Totalen avtoerotičen fail. Zato mi niso jasni ljudje, ki iščejo druge verzije sebe in če spoznajo nekoga, ki počne nekaj drugače kot oni, mu sploh ne dajo priložnosti. Meni so všeč ljudje, ki mi pokažejo kaj novega, ki mi širijo obzorja (če to ne vključuje swinganja in kama sutre, seveda) in ne iščem druge verzije sebe, ker so moji hobiji všeč meni, in ne rabijo biti všeč mojemu partnerju. Moja teorija je bila vedno ta, da je pomembno, da se partnerja strinjata glede res pomembnih življenjskih stvari in ne glede neumnosti tipa: jaz imam rad zimo, ona pa poletje. Koga  briga. Samo povem.

Ne verjamem pa tudi v pare, ki so konstantno srečni. Zagotovo poznate kakšen par, ki se nikoli ne skrega, ki ves čas tiči skupaj, in je že skoraj na plakatu za revijo Misteriji. Ker TO ne obstaja. Zato sem vam danes pripravila en kratek Pop Quiz. Predstavila vam bom dva para in tri situacije, vi pa se boste odločili, katera je bila tista prava. Ready?

Pozorno preberi naslednje tri situacije in se odloči za tisto, ki se ti zdi najbolj realna:

a.)    Marko in Sara sta skupaj skoraj eno leto. Zelo se imata rada. Vsi prijatelji jima zavidajo, ker vse počneta skupaj, imata veliko skupnih hobijev, ves čas si v javnosti izkazujeta ljubezen in se obmetavata s cute imeni, kot so: srči, lubi, pikica. Ko Marka in Saro srečamo po enem letu, sta še vedno skupaj in srečno zaljubljena.

b.)    Andraž in Nika sta skupaj skoraj eno leto. V javnosti dajeta vtis, da si nista preveč naklonjena. Rada se spričkata, včasih tudi pred prijatelji, nimata kaj preveč skupnih hobijev, tudi cute imena so jima tuja. Najbližje temu sta, ko si rečeta »ta star« ali »ta stara.« Ko Andraža in Niko srečamo po enem letu, sta še vedno skupaj.

c.)    Če ima Nika deset lubenic in jih Marko prinese še sedem, Andražu pa dve padeta na tla… Just kidding. I don't do math.

No, ker tale kviz temelji na resničnih dogodkih, vam lahko iz prve roke povem, da je skupaj ostal le par številka dve. Čeprav je bilo morda videti, da nimata nič skupnega. Tista matematična uganka pa je ostala cold case. Torej, nasprotja se morda res privlačijo, a le če upoštevamo prave horoskopske znake in podznake. Tukaj se šele začne prava zabava. Zagotovo poznate nekoga, ki je naredil križ čez določen horoskopski znak, ker je bil njegov bivši partner totalno fuknjen. Jaz se recimo izogibam vodnarjev, ker je bil moj bivši pač malo fuknjen in se mi zdi, da je zato kriv sklep okoliščin in pa seveda horoskop. Tukaj nekaj kombinatorike ni nikoli odveč. Ampak na samem koncu itak vedno prevlada nekaj in to nikoli ni zdrav razum. Zato so moji današnji nasveti čisto odveč, just marry someone who can cook. To je vedno dobra ideja. #samopovem

   

2 komentarja:

  1. Ta razmerja so zapletena reč in prava loterija je, da se skupaj dobita dva, ki, si po nekaj časa ne gresta na živce. Sem ravno pred nekaj časa bral eno študijo o tem, zakaj nekateri kljub različnosti vztrajajo skupaj. Menda je v možganih nek predel, ki določeni osebi "pomaga" tolerirati razvade partnerja, ki bi koga drugega pošteno motile.
    Ma, ti horoskopi delujejo na človeško podzavest. Če bereš te horoskope, se podzavestno začneš obnašat tako, kot naj bi se obnašalo tvoje znamenje. Mene je šele po dolgih letih spreletelo; Saj to nisem pravi jaz in sem prenehal brat take in drugačne horoskope ter se začel obnašat tako, kot meni ustreza.

    Pred nekaj časa sem imel sodelavko, ki je horoskope do potankosti preštudirala in o znamenjih vedela praktično vse. In ko sem ji šele po zelo dolgem času povedal, kdaj sem rojen, mi je priznala, da mi tega znamenja ne bi nikoli prisodila... Pa je čez nekaj dni prišla k meni vsa nasmejana z nekimi papirji, kjer so bili razni krogi, krivulje in samo njim znani simboli in zmagoslavno izjavila, da sem sicer po rojstnem dnevu tehtnica, vendar imam lastnosti kozoroga. Sedaj pa razumi 🙂

    OdgovoriIzbriši
  2. Valter, hvala za komentar :) Ja, res je, pravo kombinacijo je težko najti, tale horoskop pa bolj za šalo, kot zares, čeprav jaz še vedno verjamem, da je nekaj tudi na tem... Kar še dodatno oteži vse skupaj :) Ampak, najbolj pomembno je, da se znamo iz vsega tega tudi malce pošalit :)

    OdgovoriIzbriši